У Дніпропетровську зняли «нелегітимного» секретаря міськради

У Дніпропетровську зняли «нелегітимного» секретаря міськради

Укрінформ
У Дніпропетровську сесія міської ради достроково припинила повноваження секретаря міської ради Загіда Краснова.

За цей пункт порядку денного народні обранці голосували таємно, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Представники демократичної більшості підтримали дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Краснова одностайно. «За» проголосувало 36 депутатів. Таких, що утрималися, не знайшлося.

Як зазначив міський голова Дніпропетровська Борис Філатов, це рішення він підпише сьогодні.

На цьому пленарному засіданні за нового секретаря вирішено не голосувати, а повернуться до розгляду даного питання на наступній сесії.

Також депутати пакетом проголосували за склад виконкому та постійних депутатських комісій. Затвердили заступників мера Філатова. Рішення прийняте одностайно.

Першим заступником став Дмитро Погрєбов, заступниками - Олексій Григорук, Олександр Санжара, Світлана Єпіфанцева, Михайло Лисенко, Олена Молошна.

До складу виконкому, який складатиметься з дев'яти осіб, увійшли Борис Філатов, Світлана Єпіфанцева, Сергій Федоров, Сергій Школьник, Вадим Єсауленко, Павло Безуглий, Олександр Литвин, Андрій Толстих. В майбутньому до них приєднається обраний секретар міськради.

Нагадаємо, на місцевих виборах в жовтні 2015 року до міськради Дніпропетровська пройшли п'ять фракцій, спершу вони гуртувались у практично однакові за чисельністю групи по 32 депутата: з одного боку були Опозиційний блок та «Громадська сила», з іншого - УКРОП, «Самопоміч» і Блок Петра Порошенка «Солідарність». Це створило конфліктну ситуацію в мерії: міський голова Філатов не мав більшості, яка б його підтримувала, відтак сесії не проводили.

29 грудня 2015 року в Дніпропетровську депутати від Опозиційного блоку і «Громадської сили» скликали виїзне засідання сесії міськради в будівлі Амур-Нижньодніпровської районної ради і обрали секретаря. Ним став керівник «Громадської сили», бізнесмен Загід Краснов. У засіданні брало участь 35 депутатів міськради з 64-х, в основному депутати від Опозиційного блоку та «Громадської сили». 19 лютого 2016 року стало відомо, що суд зупинив рішення цієї сесії. 24 лютого в міськраді заявили про створення коаліції більшості на підтримку мера з фракцій УКРОПу, «Самопомочі» й частини депутатів Опозиційного блоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-