Мосміськсуду вистачило доказів причетності Ходорковського до вбивства

Мосміськсуду вистачило доказів причетності Ходорковського до вбивства

Укрінформ
Мосміськсуд вирішив, що у матеріалах справи щодо Михайла Ходорковського, обвинуваченого в організації низки вбивств, міститься достатньо доказів про його причетність до інкримінованих діянь.

Про це йдеться у мотивувальній частині постанови Мосміськсуду про законність заочного арешту колишнього глави НК «ЮКОС», пише Коммерсантъ.

«При ухваленні рішення суд, всупереч доводів апеляційної скарги, переконався у достатності даних про місце події злочинів, а також про обґрунтованість підозри Ходорковського М. Б. до їх вчинення, оскільки представлені документи свідчать про наявність у розпорядженні органу попереднього розслідування необхідних доказів, що свідчать про його причетність до інкримінованих діянь»,— йдеться у мотивувальній частині постанови Мосміськсуду від 27 січня 2016. Даною постановою визнано законним заочний арешт Михайла Ходорковського.

Нагадаємо, 23 грудня 2015 року Ходорковський був заочно арештований у справі про організацію вбивства мера Нефтеюганська Володимира Пєтухова у 1998 році. Відповідну підозру йому було пред'явлено в грудні.

11 лютого російські ЗМІ повідомили, що Ходорковський оголошений у міжнародний розшук за лінією Інтерполу.

Пізніше генеральний секретаріат Інтерполу відмовив Росії у розшуку, зазначивши, що запит Москви не відповідає правилам організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-