Одіозна суддя Волкова у понеділок постане перед судом

Одіозна суддя Волкова у понеділок постане перед судом

Укрінформ
У понеділок, 29 лютого, відбудеться суд у справі проти судді Світлани Волкової, яка звільнила з-під варти одного з підозрюваних у справі розстрілу 39 людей 20 лютого 2014 року.

Про це у Фейсбуці написав правозахисник Тарас Гаталяк.

"Напевне усі ми пам'ятаємо, як 18 вересня 2014 року, слідчий суддя Печерського суду Світлана Волкова звільнила з-під варти одного з ключових підозрюваних у справі розстрілу 39 людей 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській, екс-командира спецроти Беркуту Дмитра Садовника", - йдеться у повідомленні.

Він додав, що після звільнення Дмитро Садовник зник з поля зору правоохоронців.

Нагадаємо, всупереч вимогам кримінального процесуального закону, Волкова склала і постановила завідомо неправосудне рішення, яким відмовила у задоволенні клопотання про продовження строку тримання під вартою командира "Беркута" Дмитра Садовника.

27 лютого прокуратура Києва передала до суду звинувачення проти судді Волкової, підозрюваної в незаконному звільненні з-під варти екс-командира спецроти "Беркута" Дмитра Садівника. Того ж дня Вища кваліфікаційна комісія суддів усунула з посади суддю Волкову і суддю Бориспільського міськрайонного суду Київської області Сергія Вознюка.

Фото: vkksu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-