Поки Росія не виконає Мінськ, санкцій не знімуть - Пайєтт

Поки Росія не виконає Мінськ, санкцій не знімуть - Пайєтт

Укрінформ
Сполучені Штати Америки не визнають анексію Криму і стурбовані тим, що на півострові порушують права людини. Американська політика спрямована на повну реалізацію Мінських домовленостей. 

Про це під час ефіру на телеканалі ZIK заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

"Анексія Криму не зникала з американського дипломатичного радару. Ця проблема є у постійному діалозі з Росією. США не визнавали, не визнають і не будуть визнавати російську анексію півострова і це наша чітка політика. Та прямо зараз ми зосереджені не на відновлені українського суверенітету, що є нашою довгостроковою метою, а над миром на Донбасі. З практичної точки зору це найперша вимога", - запевнив Пайєтт.

Окрім того, він зазначив, що США не вийшли із переговорів із врегулювання ситуації в Україні, а навпаки - зосереджені, щоб зробити мінські угоди успішними. Америка працює у тісному контакті із Францією та Німеччиною, котрі є провідними у мінському процесі.

За словами дипломата, зараз для держави є найголовнішою складовою є єдність між президентом, прем'єр-міністром, урядом і Верховною Радою - з метою підтримки дуже серйозного процесу реформ, який був зроблений впродовж минулих двох років.

Він зауважив,  що українське керівництво продовжує демонструвати тверду прихильність по дотриманню вимог, які йдуть із дуже великим багатомільярдним пакетом допомоги від МВФ. 

"Санкції проти Росії можуть бути переглянуті лише тоді, коли мінські домовленості повністю реалізують. Президент США Барак Обама проговорив цю позицію в розмові із Путіним. Він також зазначив особливу вимогу про надання спостерігачам ОБСЄ повного доступу по всій території України – до міжнародно визнаних кордонів. Жодна з цих речей не відбувається. Поки цього не станеться, ми не говоритимемо про послаблення санкцій", – сказав посол.

Однак в Україні корупція продовжує залишатись частиною бізнесової та політичної культури. Подолання її – ключ до відкриття величезного економічного потенціалу України. Важливим показником прогресу будуть судові ухвали щодо найбільших корупціонерів, підкреслив Пайєтт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-