Закордонне українство обіцяє й надалі привертати увагу світу до окупованого Криму

Закордонне українство обіцяє й надалі привертати увагу світу до окупованого Криму

Укрінформ
Світовий конгрес українців заявляє про свою підтримку поверненню Україні окупованого Криму та обіцяє інформувати міжнародну спільноту щодо численних порушень прав людини на півострові.

Про це йдеться у заяві Світового конгресу українців.

«Світовий конгрес українців ще раз підтверджує свою сильну підтримку українського народу шляхом продовження привертання увагу міжнародної спільноти до важливості повернення Україні нелегально окупованого Криму та захисту прав людини і фундаментальних свобод його жителів», - зазначив президент СКУ Євген Чолій.

У СКУ нагадали, що дії Росії стали «найбільш грубим з часів Другої світової війни порушенням норм міжнародного права», та були засуджені усім міжнародним співтовариством. «Спланований акт збройної агресії і окупації Криму спричинив порушення фундаментальних прав людини, включаючи громадянські, політичні і соціальні права кожного громадянина України на півострові. Українці і кримські татари позбавлені свободи слова, зібрань і віросповідання. Жителі Криму піддаються переслідуванням за свої переконання, мову і ідентичність, в той час як їх доступ до зовнішнього світу обмежений», - наголосили у Конгресі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-