У Конотопі демонтували всі пам’ятники, які героїзували комуністичний режим

У Конотопі демонтували всі пам’ятники, які героїзували комуністичний режим

Укрінформ
У місті Конотоп на Сумщині демонтовано всі пам’ятники історії та монументального мистецтва, що були пов’язані з періодом радянської доби.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі Конотопської міськради.

„На виконання розпорядження міського голови у період з квітня 2015 по лютий 2016 року на території міста забезпечено демонтаж пам’ятників особам, які займали керівні посади в комуністичній партії СРСР. Мова, зокрема, йде про пам’ятники Леніну, Кірову, братам Радченкам, Новікову, які знаходилися як у середмісті, так і на території одного з підприємств. Також демонтовано інформаційні дошки з об’єктів культурної спадщини, які нагадували про революційні події у Конотопі”, - зазначили у прес-службі.

За її інформацією, наразі всі вимоги закону Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» щодо демонтажу пам’ятників історії та монументального мистецтва, що увічнювали пам'ять про осіб, які займали керівні посади в комуністичній партії СРСР, по місту Конотоп виконані у повному обсязі.

Нагадаємо, що з жовтня 2015 року міську раду у Конотопі очолює представник ВО „Свобода” Артем Семеніхін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-