Подальша доля «нормандського формату» залежить від України – Ващиковський

Подальша доля «нормандського формату» залежить від України – Ващиковський

Укрінформ
Від України залежить подальша доля  «Нормандського формату» і те, чи братиме участь Польща в можливому новому форматі.

Таку думку висловив глава польського зовнішньополітичного відомства Вітольд Ващиковський, підсумовуючи 100 днів роботи МЗС Польщі  в новому уряді Беати Шидло, інформує власний кореспондент Укрінформу.

«Ми тісно співпрацюємо з українською стороною, ми перебуваємо в постійному контакті. Я вже мав кілька зустрічей з міністром Клімкіним, і це від української сторони залежить, чи, можливо, спільно наполягатимемо на якійсь новій формулі врегулювання цього конфлікту, чи, поки немає «гарячої» війни, будемо утримувати цей (Нормандський – ред.) формат», - підкреслив Ващиковський.

Він зауважив, що правляча політична партія у Польщі (Право і Справедливість – ред.) була переконана, що Польща повинна брати участь у вирішенні російсько-українського конфлікту в Нормандському і Мінському форматах переговорів, як єдина  країна ЄС і НАТО, яка межує і з Україною, і з Росією.

«Однак сьогодні, оскільки Мінський формат, хоч і кульгає, але ще діє і забезпечує Україні відносний спокій, польська дипломатія не тисне у справі створення нового формату», - наголосив глава МЗС Польщі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-