Безвізовий режим: у Єврокомісії запевнили, що розглянуть, але дати не назвали

Безвізовий режим: у Єврокомісії запевнили, що розглянуть, але дати не назвали

Ексклюзив
Укрінформ
У Єврокомісії не називають точної дати внесення законодавчої ініціативи до Ради ЄС і Європарламенту для продовження процесу скасування віз для українських громадян, але наголошують, що це відбудеться на початку року.

Про це кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомили у прес-службі Єврокомісії.

«Після позитивної оцінки у грудні 2015 року у доповідях про прогрес (щодо завершення виконання плану дій візової лібералізації – ред.) Єврокомісія на початку 2016 року представить законодавчу пропозицію щодо скасування візових вимог для грузинських і українських громадян, які є власниками біометричних паспортів», - заявили у керівній інституції ЄС.

Водночас у Єврокомісії відзначили, що на даному етапі не можуть назвати конкретну дату цього подання.

Як повідомляв Укрінформ, в ЄС чекають від Києва повного виконання ще двох зобов’язань із п’яти у так званому безвізовому пакеті. Йдеться про законодавство щодо формування Національного агентства з питань запобігання корупції та закону про електронне декларування.

Верховна Рада України 18 лютого ухвалила три закони, необхідні для встановлення безвізового режиму з Євросоюзом. Зокрема, було прийнято зміни до закону про прокуратуру, зміни до законодавства щодо діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, а також закон про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо процедури арешту майна та спеціальної конфіскації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-