Уряд назвав кандидатів до конкурсної комісії Держбюро розслідувань

Уряд назвав кандидатів до конкурсної комісії Держбюро розслідувань

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко озвучив три урядові кандидатури до конкурсної комісії зі створення Державного бюро розслідувань.

Про це він заявив під час засідання уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Міністерства юстиції, як того органу, який збирає цю інформацію, є пропозиції до уряду щодо трьох членів до конкурсної комісії, які можуть номінуватися українським урядом. Я можу озвучити цих осіб, аби ми їх сьогодні обговорили. Ми пропонуємо до конкурсної комісії від уряду по створенню ДБР першого заступника міністра внутрішніх справ Еку Згуладзе, першого заступника міністра юстиції Наталію Севостьянову та народного депутата Антона Геращенка, як секретаря профільного комітету по забезпеченню діяльності правоохоронних органів", - сказав Петренко.

Він підкреслив, що тепер "м'яч на стороні партнерів в інших інституціях".

"Я вважаю, що вони повинні невідкладно надати свої кандидатури, аби конкурсна комісія оперативно запрацювала і сформувала керівні органи Державного бюро розслідувань - того європейського органу, який забере у прокуратури радянські функції по слідству і фактично ті функції, які були уособленням неефективного розслідування і корупції у старих правоохоронних органах", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-