Amnesty: Безкарність воєнних злочинів - одна з найбільших проблем України

Amnesty: Безкарність воєнних злочинів - одна з найбільших проблем України

Укрінформ
У 2015 році однією з найбільших проблем, яку зафіксувала Amnesty International в Україні, стала проблема безкарності за грубі порушення прав людини в контексті воєнних злочинів.

Такі дані озвучила під час брифінгу виконавчий директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Однією з найбільших проблем, яку зафіксувала Amnesty International в Україні, - це проблема не нова для нашої держави - це проблема безкарності за грубі порушення прав людини. Це стосується як воєнних злочинів, які були скоєнні обома сторонами конфлікту на сході нашої держави, так і порушень та зловживань, які мали місце під час Євромайдану", - повідомила Мазур.

За її словами, невеликий прогрес спостерігався у розслідуванні цієї справи і ще менший - у притягненні винних до відповідальності. Прийняття закону про створення Державного бюро розслідувань стало довгоочікуваним та бажаним кроком на шляху до встановлення дієвого механізму розслідування злочинів.

У 2015 році Amnesty зафіксувала і порушення права на свободу вираження. "Незалежні та критичні медіа та активісти не могли вільно працювати у самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках, а також в Криму. На решті ж території країни окремі медіа та особи, що підозрювалися у вираженні або проросійських, або таких, що симпатизують сепаратистам поглядів стикалися з утисками", - повідомила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-