Гройсман закликав Європу продовжити політичний тиск на Росію

Гройсман закликав Європу продовжити політичний тиск на Росію

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман обговорив з федеральним міністром закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмайєром та міністром закордонних справ Французької Республіки Жаном-Марком Еро реформування в Україні та виконання Мінських домовленостей.

Як  інформує прес-служба Верховної Ради, Гройсман запевнив, що українська сторона абсолютно віддана виконанню Мінських домовленостей, однак інша сторона порушує взяті на себе зобов'язання.

"Коли ми бачимо з боку Російської Федерації абсолютне нехтування усіма зобов'язаннями, які були нею взяті, зрозуміло, що це ускладнює весь процес, а тим більше, коли є нарощення ескалації... Я вже давно розпочинаю свій робочий день з інформації про те, скільки було обстрілів за добу, скільки людей, не дай Бог, загинуло або поранено. І все це відбувається з російської зброї на території суверенної України", - підкреслив Голова ВР.

У зв'язку з цим очільник Верховної Ради підкреслив, що необхідно забезпечити продовження політики тиску на Російську Федерацію через недотримання нею Мінських домовленостей.

"Розраховуємо, що політика тиску на агресора буде збережена, і Європейський Союз залишатиметься об'єднаним навколо видворення військ, зброї, найманців та кадрових російських військових з території України, відновити кордони, провести усі необхідні заходи для реінтеграції цих територій до нормального, мирного життя у суверенній, незалежній, європейській країні", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-