Кремлівські ЗМІ поширили фейк про 67 загиблих на Майдані

Кремлівські ЗМІ поширили фейк про 67 загиблих на Майдані

Укрінформ
Російські ЗМІ та сайти повідомили про буцімто 67 загиблих на Майдані Незалежності в Києві в суботу, 20 лютого, в день жалоби за Небесною сотнею.

Однак, як виявилось, у своїй «новині» російські ЗМІ використали повідомлення українського інформаційного агентства УНІАН дворічної давнини, повідомляє «Радіо Свобода».

«20 лютого російські ЗМІ повідомили про буцімто 67 жертв внаслідок «сутичок» у центрі Києва. Так, на сайті російського видання Lenta.ru із посиланням на українське інформаційне агентство УНІАН повідомили: «У період із 18 по 20 лютого в наслідок зіткнень в Києві загинули 67 осіб»,  - йдеться в повідомленні.

У новині також ідеться про те, що 20 лютого на Майдані Незалежності кілька сотень людей – учасників масової акції пам’яті Євромайдану – розклали багаття і протестували проти політики уряду України. А також, що цього ж дня в Києві стались заворушення в центрі міста і нападів з боку учасників мітингу зазнали будівлі «дочок» російських банків і офіс бізнесмена Ріната Ахметова.

Інформацію з сайту Lenta.ru передрукували й інші російські сайти:«Rusnext русская весна», «Политикус.ру», «Вести недели» й інші.

На сайті інформаційного агентства УНІАН, на яке послались, повідомляючи про 67 загиблих у Києві, справді є така новина за 20 лютого, однак ідеться про події 2014 року, а не 2016-го.

Пізніше сайт Lenta.ru і деякі інші сайти новину видалили, однак вона залишилась у Google cache.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-