Польське видавництво відкликає карту з «російським» Кримом

Польське видавництво відкликає карту з «російським» Кримом

Укрінформ
Польське видавництво "Studio PLAN" (власник сайту Galileos.pl – ред.) після оперативного втручання посольства України в Польщі вибачилося за зображення  Автономної Республіки Крим у друкованій й електронних версіях карти Європи як частину Росії.

Про це йдеться в листі директора видавництва на адресу посольства України в РП, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Ми (видавництво – ред.) не мали на меті неправильно зобразити територіальну приналежність Криму. Це була помилка, в якій я, як керівник видавництва, зізнаюся і хочу її виправити. Ми вже зупинили продаж неправильної карти із приєднаним до Росії Кримом. Зняли також цю карту в електронній версії”, - наголосив директор видавництва.

Він подякував українським дипломатам за доречне зауваження і попросив вибачення за ситуацію, що склалася навколо друку карти Європи.

“У вівторок, або найпізніше в середу, на нашій сторінці в мережі Інтернет ми розмістимо наше спростування", - констатував директор видавництва.

Нагадаємо, це не перший випадок. Торік польське товариство Vox Humana у виданій книзі для дітей “Дитинство у різних країнах” карту України зобразило без Криму. Після втручання посольства України в РП товариство також вибачилося за публікацію і пообіцяло виправити ситуацію шляхом вклеювання наклейок із правильною картою, в якій Крим цілковито належить Україні.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця повідомив у понеділок у Варшаві українським журналістам, що диппредставництво звертає увагу МЗС Польщі на появу таких карт у країні.

За його словами, часом видавництва, пояснюючи свої дії, демонструють дивну логіку: раніше вони так само замальовували у колір, що відповідає Росії, Південну Осетію й Абхазію, а зараз – Крим. “Пояснення з їхнього боку є несерйозними”,- констатував Дещиця.

Появу такого роду карт він назвав ознакою того, що питання Криму і Донбасу потроху сходять з політичного і суспільного порядку денного. Відтак, питанням окупації цих територій приділяється не так багото уваги і, відповідно, суспільства у різних країнах починають по різному трактувати ці події.

“Якщо ми не продовжуватимемо інформаційну кампанію про те, що відбувається у Криму і на Донбасі, то, звичайно, дедалі більше і більше появлятиметься таких ляпсусів”, - резюмував український дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-