ГПУ: Вовк не має права виконувати обов`язки судді

ГПУ: Вовк не має права виконувати обов`язки судді

Укрінформ
Генеральна прокуратура України повторно внесла клопотання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про відсторонення судді Сергія Вовка від посади і наполягає на тому, що такі судді не мають права працювати у судовій системі.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив  помічник генпрокурора Владислав Куценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми звернулися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з проханням якнайшвидше винести рішення про відсторонення судді Вовка від посади, по якому наразі почнеться найближчими днями судовий розгляд справи по суті, де він проходить безпосередньо вже як обвинувачуваний. Впевнений, Кваліфікаційна комісія повинна наше клопотання задовольнити, адже, на глибоке переконання представників прокуратури, такі судді як пан Вовк не мають права виконувати обов'язки судді", - сказав Куценко.

Він нагадав, що Апеляційний суд м. Києва скасував ухвалу Вишгородського районного суду, якою обвинувальний акт стосовно судді Печерського районного суду м. Києва Сергія Вовка повернуто прокурору для усунення недоліків. На цей час судовий розгляд триває.

Нагадаємо, суддю Сергія Вовка, якого свого часу рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) було відсторонено від обов'язків у зв'язку з порушенням кримінальної справи за підозрою в ухваленні завідомо неправосудного рішення, було поновлено на посаді, оскільки завершився термін, на який він був відсторонений від таких обов'язків на час проведення проти нього слідства. Як повідомили агентству у прес-центрі Судової влади України, "нових подань щодо продовження терміну не надходило".

Суддя Вовк, зокрема, відомий тим, що у 2012 році виніс вирок колишньому міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку. У березні 2015 року ВККС відсторонила суддю Печерського суду Сергія Вовка у зв'язку із порушенням проти них кримінальної справи. 16 грудня 2015 року ВККС продовжила термін відсторонення судді Вовка від обов'язків на один місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-