Париж - Росії: Виконуйте Мінськ, а потім поговоримо про санкції

Париж - Росії: Виконуйте Мінськ, а потім поговоримо про санкції

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро нагадав Росії, що діалог про знаття санкцій можливий лише після повного виконання Мінських домовленостей.

Про це він заявив в ефірі французького телеканалу France 3.

"Я буду в Києві з моїм колегою Франком-Вальтером Штайнмайєром, міністром закордонних справ Німеччини. Ми кажемо українцям, українській владі: виконайте свою частину (зобов'язань) щодо здійснення Мінських угод, але це мають зробити і росіяни. І якщо тут буде прогрес, тоді ми зможемо говорити про зняття санкцій, але за умови, що прогрес матиме конкретний характер", - сказав Еро.

Він нагадав, за яких умов були запроваджені санкції проти РФ. "Ми у складі 28 країн вирішили ввести ембарго, швидше навіть санкції, проти Росії. Але причина проста. Масштабні військові дії, які мали місце, які зазіхають на перегляд кордонів Європейського Союзу, які завдали удару по суверенній державі Україні, були неприпустимі. Отже реакція Європейського Союзу була необхідна», - сказав Еро. Він додав, що таке сталося вперше з часів Другої світової війни, але ці санкції принесли свої плоди, тому що змінили становище.

На думку міністра, існує шанс, що санкції можуть бути зняті до літа, але "якщо прогрес буде швидким та за умови реального конкретного результату".

Нагадаємо, міністри закордонних справ Франції та Німеччини Жан-Марк Еро та Франк-Вальтер Штайнмайєр сьогодні розпочинають дводенний візит до Києва. Міністри зустрінуться з представниками української влади та ознайомляться з ходом реформ в Україні, а також обговорюватимуть реалізацію Мінських домовленостей

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-