Підлеглі Захарченка роздали

Підлеглі Захарченка роздали "тітушкам" більше 400 автоматів – Парубій

Укрінформ
20 лютого 2014 року тогочасне керівництво Міністерства внутрішніх справ роздало 408 автоматів представникам злочинних угруповань.

Про це в інтерв’ю Громадському заявив комендант Євромайдану, віце-спікер парламенту Андрій Парубій.

"Я вчора дізнався, що 20 числа було роздано зі складів МВС 1,5 тисячі автоматів Калашникова. З них 408 було роздано представникам злочинних угруповань. Неконтрольовані, необліковані автомати, в яких було одне завдання – знищити Майдан", – заявив Парубій.

Він також допускає, що 19-20 лютого 2014 року з боку протестувальників могли бути люди зі зброєю, які стріляли по "беркутівціях".

"Я чув, що родичі загиблих приїхали на Майдан і сказали: "Ми більше не дозволимо вбивати наших дітей". Вони приїхали з мисливською зброєю. Вони ніде не фіксувались і я не знав, що вони могли вирішити діяти таким чином, оскільки Майдан на той час нагадував мурашник", – сказав Парубій.

Проте він запевняє, що перші постріли пішли з боку правоохоронців: "Я допускаю, що це були російські снайпери. Постріли йшли з боку Адміністрації президента, з боку Кабміну".

Віце-спікер згадав, що в той день йому зателефонував нинішній посол України в Канаді Андрій Шевченко і сказав, що йому надійшло повідомленні з боку командира "Беркуту" про постріли в бік правоохоронців з району консерваторії.

"Я послав перевірити і мені доповіли, що там нікого нема. Я відписав Андрієві, що там нікого немає, проте співробітник стверджував, що його люди продовжують падати", – додав Парубій.

"Були постріли з обох боків. Вони мали на меті спровокувати криваву бійню на Майдані", – підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні, два роки тому, під час Революції Гідності, протистояння між народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-