Штепа залишилася без судді

Штепа залишилася без судді

Укрінформ
Червонозаводський райсуд Харкова не зміг наново розпочати розгляд справи проти екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, звинуваченої в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України: новий суддя - Світлана Салайчук - пішла у відпустку.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Засідання щодо розгляду наново справи проти Штепи не відбулося, оскільки суддя у відпустці", - зазначила Дубовик.

За її словами, нове засідання призначене на 29 лютого, на 11:00.

Нагадаємо, 4 лютого новий голова судової колегії по справі Штепи Віктор Єжов, що змінив на цій посаді суддю Дениса Чудновського, звільненого за неправомірні рішення стосовно харківських євромайданівців, призначив на 18 лютого слухання справи "з самого початку, включаючи підготовче засідання". Він врахував клопотання обвинуваченої, пов'язане зі зміною суддів. У зв'язку з тяжкістю обвинувачення суд продовжив перебування Штепи під вартою до 3 квітня 2016 року.

Штепа затримана 11 липня 2014 року за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, що спричинило загибель людей, і створення терористської групи. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, і що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата".

Їй загрожує довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-