ЄС готовий доплачувати українським чиновникам, але спершу реформи - Томбінські

ЄС готовий доплачувати українським чиновникам, але спершу реформи - Томбінські

Укрінформ
Європейський Союз готовий надати фінансову допомогу Україні для матеріального стимулювання держслужбовців, але після старту реформи державної служби, розробки системи преміювання і отримання детальних фінансових розрахунків.

Про це заявив журналістам у четвер посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ЄС неодноразово говорив, що ми готові надати додаткову допомогу Україні, але потрібні ще певні управлінські рішення, зокрема стратегія реалізації реформи держслужби, план дій і визначення відповідальних за конкретні кроки, а також дуже детальні фінансові розрахунки фінансової стимуляції держслужбовців і розробка системи їх преміювання", - сказав Томбінські.

Він нагадав, що європейські гроші вже працюють в Україні, але у документах, на підставі яких надається допомога, є положення, які передбачають, що додаткова допомога може бути отримана після старту реформи державної служби.

Відповідаючи на запитання щодо реакції Євросоюзу на політичну кризу в Україні, Томбінські зазначив, що в ЄС очікують "консолідації парламенту і уряду навколо реформ і реформ, реформ, реформ".

Нагадаємо, під час звіту в Верховній Раді про попередній рік роботи Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк  повідомив, що підписав листа до наших європейських партнерів з проханням створити фонд для матеріального стимулювання державних службовців на перехідний період реформування країни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-