Пайєтт сказав, яким має бути новий генпрокурор

Пайєтт сказав, яким має бути новий генпрокурор

Укрінформ
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт привітав рішення про відставку генерального прокурора Віктора Шокіна і розповів, яким має бути новий генпрокурор України.

Про це він заявив в четвер на конференції "Конституційна реформа: сприяння незалежній, відповідальній, прозорій та ефективній судовій владі" в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вітаю дуже рішуче і дуже важливе рішення, прийняте Президентом України щодо відставки генерального прокурора України, - це сприятиме реформуванню в подальшому. А тепер завдання Президента і Верховної Ради досягти згоди щодо кандидатури нового генерального прокурора. І тут я підкреслив би декілька ключових характеристик такої особи. Перш за все, це має бути особа, яка має підтримку в Раді, і якій довіряє українське громадянське суспільство. В решті решт, успіх будь-якої прокурорської та судової системи спирається на довіру від людей, від народу", - сказав він.

Пайєтт також зазначив, що крім цього новий генпрокурор України "повинен бути особою рішуче налаштованою на реформування самого інституту прокуратури". Він підкреслив, що в цьому відношенні Україна має успішну модель, яка була створена з впровадженням нової патрульної поліції.

"Це приклад того, яким чином створюється можливість для радикальних змін в усталених інституціях суспільства, користуючись людьми, які готові ламати звички минулого", - наголосив посол.

Водночас, Пайєтт пообіцяв, що на шляху реформ США надаватимуть "всю можливу підтримку" тим, хто прагне побудувати європейські інститути в Україні, "народ якої приніс такі великі жертви заради цієї мети".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-