Луценко пояснив, чому в БПП не всі підтримали відставку уряду

Луценко пояснив, чому в БПП не всі підтримали відставку уряду

Укрінформ
Деякі народні депутати від фракції "Блоку Петра Порошенко" не голосували за відставку Кабінету міністрів на чолі з Арсенієм Яценюком нібито через побоювання, що повториться сценарій 2005 року.

Про це в інтерв’ю телеканалу «112 Україна» сказав голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко, передає прес-служба політсили.

«Ми збиралися сьогодні для «розбору польотів». Ще на засіданні фракції у понеділок десять депутатів не проголосували за відставку уряду з різних міркувань. Ми відверто знали, що така кількість не проголосує. Не голосували, зокрема, Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров. То це їх хтось хоче звинуватити в тому, що вони комусь продалися? Чи вони робили «заготовлений» сценарій? Або Анатолій Матвієнко чи Олександр Третьяков? Їхня позиція: «над нами висить «дамоклів меч», травма 2005 року і ми не можемо повторити сценарій хаосу, не знаючи кандидатури наступного прем’єра», - пояснив він.

Окремо Луценко зауважив, що президент, якого звинувачують у «договорняках», перед звітом уряду виступив із відповідною заявою, де закликав уряд до відставки.

Разом із тим, голова фракції БПП зауважив, що частина депутатів поставили підписи «за» відставку уряду, але не голосували. Такі, за його словами, пояснили, що після спілкування з колегами з «Народного фронту» змінили свою позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-