Суд з’ясує, що робив на 112-му звинувачений у держзраді Коцаба

Суд з’ясує, що робив на 112-му звинувачений у держзраді Коцаба

Укрінформ
Суд досліджуватиме інформацію каналу «112 Україна» стосовно його трудових відносин з Русланом Коцабою, якого звинувачують у державній зраді.

Про це під час допиту Коцаби в Івано-Франківському міському суді заявив представник сторони обвинувачення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є інформація від каналу «112 Україна» і буде досліджуватись судом, що ви надавали послуги штатного журналіста на цьому каналі згідно договору, який діяв до 31 грудня 2014 року, після чого договір не був пролонгований, про що вас повідомили з телеканалу відповідним листом», - сказав представник обвинувачення.

Сам Коцаба стверджує, що його трудова угода з каналом «112 Україна» у січні була пролонгована, оскільки жодних повідомлень про її припинення він не отримував.

Нагадаємо, торік у січні Руслан Коцаба оприлюднив відеозвернення до Президента України «Я проти мобілізації» і закликав українців відмовлятися від служби у ЗС України. СБУ звинуватила Коцабу в державній зраді і відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.111 КК України та ч.1 ст.114-1 КК України. 6 лютого Коцабу арештували після кількагодинного обшуку в його квартирі.

У своєму відеозверненні до Президента України Коцаба назвав себе журналістом телеканалу «112 Україна». Пізніше, керівництво телеканалу спростувало цю інформацію і заявило, що не розділяє думки журналіста, яка викладена в цьому відео і розміщена на особистій сторінці Руслана Коцаби у мережі Youtube.

Відомо, що до співпраці з телеканалом «112 Україна» Коцаба офіційно працював на телеканалі «ЗІК».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-