Росія намагається знищити ідентичність кримських татар – європарламентарій

Росія намагається знищити ідентичність кримських татар – європарламентарій

Укрінформ
У Європарламенті жорстко розкритикували репресії Москви стосовно кримських татар та наголосили на адекватній відповіді ЄС путінському режиму.

Про це йдеться у заявах депутатів політичної групи Альянсу лібералів та демократів за Європу у Європарламенті у зв’язку із намаганням заборонити на території окупованого Росією Криму Меджліс кримських татар, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Влада у Криму, що підтримується Росією, намагається зруйнувати ідентичність кримських татар. Відтак Крим має бути повернутий Україні, і права кримських татар мають бути відновлені», - наголосив депутат Ганс ван Баален.

Європарламентарій Петрас Ауштревічус відзначив, що окупаційна влада в Криму намагається викорінити будь-які альтернативні думки та позиції і нині вдалася до атак проти Меджлісу кримськотатарського народу.

«На жаль, ситуація погіршується і в самій Росії. Це лише підтверджує правильність нинішньої політики ЄС відносно Росії. Репресії повинні отримати адекватну відповідь від ЄС. Лише так треба діяти відносно режиму Путіна», - наголосив депутат.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні так звана «прокурор» Криму Наталія Поклонська направила до суду позов про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-