Депутати Держдуми просять допомоги у Ходорковського

Депутати Держдуми просять допомоги у Ходорковського

Укрінформ
У передвиборний проект "Відкритої Росії" Михайла Ходорковського під назвою "Відкриті вибори" надійшло вже 230 заявок від бажаючих отримати підтримку на виборах в Держдуму у вересні, 26 з них - від членів партій, які входять у Держдуму РФ.

Про це повідомив газеті "Ведомости" координатор проекту "Відкриті вибори" Тимур Валєєв.

"Це (оприлюднення імен - ред.) загрожує їм виключенням з партій, а ми ще офіційно цих людей не підтримали, оскільки з усіх заявок виберемо тільки приблизно 20 осіб", - сказав він.

За словами Валєєва, серед тих, хто звернувся, - 11 членів "Єдиної Росії", дев'ять комуністів і шість членів "Справедливої Росії".

Загалом у "Відкриту Росію" надійшло 230 заявок, у тому числі 25 - від членів ПАРНАС, 22 - від представників "Яблока" і 142 - від безпартійних кандидатів. Переважно заявки надходять від регіональних партійців. Вони не мають ресурсів на проведення кампанії і не бачать перспектив зростання у своїх партіях, пояснив Валєєв.

Раніше Михайло Ходорковський сказав, що бачить одним із своїх завдань на майбутніх виборах "допомогу тим демократичним кандидатам, у яких буде шанс перемогти". "Механізми допомоги будуть різними, починаючи від організаційної, тобто допомоги із збором підписів та агітаційними заходами, і закінчуючи тривіальною фінансовою допомогою", - наголосив екс-керівник ЮКОСу.

В описі проекту "Відкриті вибори", розміщеному на сайті організації "Відкрита Росія", зокрема, повідомляється, що підтримку буде надано тим, хто готовий "серйозно взятися за розвиток свого регіону і виносити обговорення проблем на федеральний рівень".

Представники парламентських партій вже заявили, що не вірять в такі звернення їх однопартійців. Показовою є також заява нового лідера "Яблока" Емілії Слабунової, яка допустила, що все це "може бути дезінформацією і провокацією з боку "Відкритої Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-