Український уряд відтермінував дострокові вибори - австралійські ЗМІ

Український уряд відтермінував дострокові вибори - австралійські ЗМІ

Укрінформ
Підтримуваний Заходом уряд України пережив вотум недовіри, відтермінувавши негайну перспективу дострокових виборів в країні, яка бореться з глибокою рецесією і проросійським сепаратистським заколотом.

Про це пише австралійське видання Herald sun.

«Голосування відбулося у вівторок 16 лютого, за кілька годин після того як президент Петро Порошенко публічно закликав прем'єра піти у відставку», - пише видання.

У публікації відзначається, що «міжнародні покровителі України» вклали багато грошей і політичного капіталу у протистояння теперішнього українського уряду з Москвою після приєднання до Росії Криму в 2014 році, яке сталося після повалення проросійського президента Януковича протестуючими.

«Той факт, що вотум недовіри взагалі було оголошено, підкреслив зростаюче розчарування громадськості керівництвом країни, яке було обране після Майдану 2013-14 рр.», - йдеться у публікації.

Водночас відзначається, що результати голосування підтверджують, що тепер уряд, ймовірно, буде працювати принаймні до наступної сесії парламенту, яка розпочнеться у вересні.

Подаючи позицію Президента України, Herald sun наголошує, що уряд Яценюка втратив суспільну підтримку і зробив «більше помилок, ніж досягнень», а також пише, що Порошенко зробив поступку своїм критикам, попросивши піти у відставку Генерального прокурора Віктора Шокіна. Останній був широко розкритикований законодавцями і активістами за невиконання судових реформ.

Як повідомляв Укрінформ, у Ради не вистачило голосів для відставки уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-