У Варшаві розширили консульський відділ посольства України

У Варшаві розширили консульський відділ посольства України

Ексклюзив
Укрінформ
У консульському відділі посольства України у Варшаві завершено переобладнання приміщення, і з понеділка, 15 лютого, воно може одночасно вміщати більшу кількість відвідувачів.

Як повідомила в коментарі кореспондентові Укрінформу керівник консульського відділу Світлана Криса, розширення можливостей консульства здійснено з огляду на різке збільшення кількості відвідувачів.

"У 2014 році ми вчинили майже 5 тисяч консульських дій, а в 2015 році – близько 7 тис., тобто загальна кількість зросла на дві тисячі. Натомість, із 1 січня по 10 лютого цього року вчинено 831 консульську дію порівняно з 500 діями упродовж аналогічного періоду минулого року, тобто кількість зросла в півтора рази. До цього у нас було дуже маленьке приміщення, а за умови збільшення кількості відвідувань люди відчували дискомфорт, і це призводило до зайвої нервозності, відтак ми вирішили розширити частину приміщення для відвідувачів", - пояснила вона причину розширення приміщення.

За її словами, при здійсненні переобладнання враховувалися побажання громадян. Крім того, у консульскому відділі продовжують здійснювати вдосконалення для прийому українців: незабаром у ньому з’явиться електронне табло черги відвідувачів. "Ми постійно опитуємо українців, що вони хочуть тут бачити для покращення обслуговування. Хтось пропонує фотостудію, хтось просить касовий апарат, будемо вивчати ці пропозиції", - зазначила український дипломат.

Відвідувачі консульського відділу загалом задоволені змінами й рівнем обслуговування. Зокрема, Костянтин Кучерук з Чернівецької області розповів агентству, що йому подобаються зміни. "Жодної метушні, все дуже швидко. Я займався щойно питанням вироблення закордонних документів для дітей – півгодини, і все зроблено. При цьому умови тут є комфортними", - констатував українець.

Консульський відділ посольства України у Варшаві торік видало українцям 560 закордонних паспортів, з яких майже 500 біометричних (в 2014 році – 280 паспортів). В минулому році у Варшаві зросла також кількість нотаріальних дій: з 150-200 в 2014-му до 970 в 2015 році.

Зараз найбільш популярними консульськими діями в консульському відділі у Варшаві є постановка на тимчасовий консульський облік, а також паспортні питання (відновлення втрачених документів, оформлення закордонних паспортів тощо).

Консульський відділ посольства України у Варшаві намагається реагувати на проблеми українців, яких у Польщі стає дедалі більше. Нещодавно консульський відділ організував у Варшаві конференцію "Існуючі проблеми і виклики для громадян України на території Польщі та шляхи їх вирішення", в якій взяли участь генеральні та почесні консули України в містах Польщі, представники МВС, МЗС та Прикордонної служби країни, а також неурядових організацій, зокрема Міжнародної організації з питань міграції, фундацій "Наш Вибір", La Strada та інших.

Натомість незабаром, 21 лютого, представники консульського відділу проведуть у Варшаві в Українському домі зустріч з українцями у Польщі на тему: "Консульський облік і процедура виготовлення паспортів за кордоном".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-