В ЄС ще думають, чи дозволяти «Північний потік-2»

В ЄС ще думають, чи дозволяти «Північний потік-2»

Укрінформ
В Єврокомісії ще триває юридична і політична оцінка відповідності російського проекту газопроводу «Північний потік-2» інтересам ЄС.

Про це заявив у вівторок єврокомісар з питань енергетики та клімату Мігель Канет на презентації нових ініціатив із підвищення енергетичної безпеки ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Нині ми оцінюємо юридичну сторону питання. Але я хочу також наголосити, що «Північний потік-2» стосується не лише юридичних аспектів, а є й політичним питанням високого рівня», - сказав єврокомісар.

У свою чергу віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович додав, що Єврокомісія й досі не отримала від німецького газового регулятора усієї інформації щодо проекту.

Як повідомляв Укрінформ, вісім країн-членів ЄС, які представляють регіони Балтії, а також Центральної та Східної Європи, виступили із запереченнями щодо будівництва «Північного потоку-2». До цієї позиції також приєдналася Італія. Переконання, що цей російський проект підриває європейську енергетичну безпеку та посилить залежність від Москви, висловив президент Європейської Ради Дональд Туск.

Із закликом до ЄС заборонити «Північний потік-2» також неодноразово зверталося керівництво України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-