Рада ухвалила закон про електронне декларування

Рада ухвалила закон про електронне декларування

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила Закон N 3755 щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, який входить до "безвізового" пакету.

Відповідне рішення у вівторок підтримали 238 нардепів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Метою законопроекту є впровадження вже у 2016 році електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до вимог Закону України "Про запобігання корупції".

Зокрема,документом вилучаються положення, що обмежували час ухвалення Національним агентством з питань запобігання корупції рішення про початок роботи системи подання та оприлюднення відповідно до Закону України "Про запобігання корупції" декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

Нагадаємо, раніше Законом України "Про Державний бюджет на 2016 рік" було відтерміновано до 1 січня 2017 року початок роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій.

Водночас, згідно із зобов’язаннями Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, передбачено запуск повноцінної роботи в цьому році всіх антикорупційних органів України. Тому виникла необхідність скасування норми щодо обмеження часу початку роботи нової системи фінансового контролю Нацагентством з питань запобігання корупції за доходами та витратами осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-