Афанасьєву в колонії РФ оголошують стягнення навіть за молитву - адвокат

Афанасьєву в колонії РФ оголошують стягнення навіть за молитву - адвокат

Укрінформ
Адвокат українця Афанасьєва Олександр Попков повідомив, що його підзахисного «гноблять дуже сильно».

Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Його гноблять дуже сильно. Проти нього направлена вся потужність репресивної машини. Напевно, це найбільше його турбує. Одне на інше накладається: проблеми зі здоров'ям, з керівництвом, яке йому оголошує без причини стягнення», – пояснює Попков.

Через антисанітарні умови етапування у Геннадія Афанасьєва зараження крові - на шкірі запалення, прищі, фурункули. Від цього сильні болі. Запалення ніхто до пуття не лікує.

Афанасьєву постійно оголошують стягнення з надуманих або спровокованих приводів. «Ще було стягнення за те, що він в нічний час молився. Наче не можна цього було робити», - повідомив Попков.

За його словами, останнім часом Афанасьєв фактично перебуває в інформаційній ізоляції. Телефонні дзвінки заборонені. Одне короткострокове побачення раз на півроку залишене на розсуд керівництва колонії. Листи, що йому надсилають, знаходяться під контролем колонії. І з середини грудня він їх не отримує, хоча точно відомо, що йому пишуть.

Геннадій Афанасьєв є фігурантом сфабрикованої справи ФСБ Сенцова-Кольченка, відомого також як справа «кримських терористів». До засуджених застосовувалися тортури. Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав Афанасьєва, Сенцова і Кольченка політв’язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-