Франція закликала Росію дотримуватися прав людини в окупованому Криму

Франція закликала Росію дотримуватися прав людини в окупованому Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ та міжнародного розвитку Франції закликало Росію дотримуватися прав людини в окупованому Криму, зокрема прав корінного кримськотатарського народу, відповідно до міжнародних норм.

Про це у Парижі заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, коментуючи на прохання кореспондента Укрінформу позицію його країни щодо десятків безпідставних арештів російськими спецслужбами представників кримськотатарського народу на окупованому півострові.

«Ми стурбовані ситуацією з дотриманням прав людини в Криму, в тому числі становищем (кримських) татар. Ми закликаємо поважати всі, включаючи міжнародні, норми у сфері прав людини на цій території», - наголосив дипломат.

Надаль також нагадав, що Париж, Євросоюз та увесь світ не визнають анексію українського півострова. «Нагадаємо, що Франція, як і Європейський союз та все міжнародне співтовариство, не визнає незаконну анексію Криму», - підкреслив офіційний представник французької дипломатії.

Раніше Київ підняв питання Криму на чотиристоронніх переговорах у нормандському форматі (Україна, Росія, Німеччина, Франція), розширивши таким чином спектр питань Нормандії. Досі нормандські переговори стосувалися виключно тематики Донбасу.

Нагадаємо, що МЗС України також звернулися до демократичного світу із закликом «посилити спільний дієвий тиск на державу-окупанта, адже те, що сьогодні відбувається в окупованому Криму, є не лише грубим порушенням міжнародного права, а й зухвалою зневагою щодо усіх загальнолюдських цінностей».

Як повідомляв Укрінформ, минулої п'ятниці окупанти провели обшук у с. Вікторівка Бахчисарайського району в Ельдара Селямієва. Крім того, наступного дня вони нагрянули до батьків заарештованого напередодні в Ялті Вадима Сірука, які проживають у с. Сім’яне Нижньогірського району. За даними адвокатів, після допитів силовиків 11 лютого з 12 осіб відпустили вісьмох. Під вартою залишаються Емір Усеїн Куку, Вадим Сірук, Енвер Бекіров і Муслім Алієв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-