Касько сказав, що стало

Касько сказав, що стало "останньою краплиною"

Укрінформ
"Останньою краплиною" в ухваленні рішенні піти у відставку стала ліквідація Генпрокурором Віктором Шокіним слідчого управління Генінспекції.

Про це під час прес-конференції сказав заступник Генпрокурора Віталій Касько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У лютому ми повідомили Корнійцю про нову підозру за вимагання. Йдеться про отримання щомісячних коштів зі "сміттєвого бізнесу" у власника компанії, а потім "віджимання" цього підприємства. Того ж дня генпрокурор видав наказ, яким просто ліквідував слідче управління Генінспекції і забрав у мене всі повноваження, щоб я не міг довести цю справу до кінця. Після цього за кілька днів за штат вивели і прокурорів Генінспекції", - сказав він.

Касько розповів, що його слідчі відстежили походження грошей, якими розрахувався за навчання дочки в Лондоні екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць, і мали порушити за цим фактом відносно нього іще одне кримінальне провадження.

Нагадаємо, 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ були затримані заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію та конфіскацію майна).

Під час обшуків у них виявлено понад 500 тис. дол. готівкою, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-