Прем'єр розповів про приорітети: реформа ДФС і митниць

Прем'єр розповів про приорітети: реформа ДФС і митниць

Укрінформ
Реформою №1 в Україні у 2016 році залишається зміни в Державній фіскальній службі та на українській митниці.

Про це Прем'єр-міністр України сказав під час щотижневого звернення до українців «10 хвилин із Прем'єр-міністром», передає кореспондент Укрінформу.

«З чим стикається кожен підприємець? Що таке для підприємця корупція? Це митниця і це податкова інспекція. Завдання номер один для українського уряду - це наведення ладу в українській Державній фіскальній службі та на українській митниці», - сказав Яценюк.

Яценюк також зазначив, що за планами реформи в управління іноземними компаніями мають перейти 4 українські митниці.

 «На останньому засіданні уряду міністерство фінансів оголосило про широкомасштабну реформу Державної фіскальної служби та митниці. Чотири митниці будуть передані в управління іноземним компаніям. Для того, щоб ми побачили, як це працює в західних країнах, для того, щоб ми залучили найкращий іноземний досвід і продемонстрували всім іншим митницям високі стандарти і зразки, як обслуговувати український бізнес і як не брати хабарі», - зауважив Яценюк.

Прем'єр-міністр додав, що хоч перші кроки в податковій реформі зроблені, проте корупція ще не подолана.   

 «Нам необхідно завершити податкову реформу. І перший крок зроблений. Ми зменшили вдвічі один з найбільших податків на бізнес, чим є податок на заробітну платню. Проте податкова реформа - це не просто зміна ставок оподаткування, це в першу чергу зміна системи адміністрування податків, спрощення сплати податків і прибрання низки бюрократичних функцій, які провокують тільки корупцію по відношенню до платників податків», -  додав Яценюк. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-