Порошенко: Абромавичус знаходиться під моїм особистим захистом

Порошенко: Абромавичус знаходиться під моїм особистим захистом

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обіцяє об'єктивне розслідування фактів, про які говорив у зв'язку зі своєю заявою про відставку міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, а також непримиренність у боротьбі з корупцією.

Про це Президент заявив у суботу в Мюнхені, відповідаючи на запитання про хід боротьби з корупцією на дискусії у рамках 52-ої Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується заяви міністра Абромавичуса ...так я вже говорив, що він знаходиться під моїм особистим захистом, і розслідування всього - до речі, він говорив не про корупцію, він говорив про політичний тиск - буде проведено прозоро", - сказав Порошенко.

При цьому Глава держави нагадав, що він сам запросив Абромавичуса в Україну, запропонував технократові роботу в уряді і дав українське громадянство.

Порошенко відзначив, що розпочато реформу в юридичній системі, для того, щоб створити незалежні суди - незалежні як від корупції, так і від політичного тиску, назвавши попередню систему «катастрофічною».

Він розповів, про створення спеціальної інфраструктури з європейськими і американськими партнерами - абсолютно незалежних антикорупційного бюро, агентства, антикорупційної прокуратури.

Ці структури всього за місяці роботи відкрили кримінальні справи "проти трьох членів парламенту, включаючи одного з моєї політичної партії", повідомив Порошенко. Він назвав це найкращим свідченням того, що влада і суспільство відкриті розслідуванням проти корупції.

"Не вірте, що Україна не змінюється" - закликав Президент. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-