Яценюк: Політична корупція і закулісна політика - виклик для уряду

Яценюк: Політична корупція і закулісна політика - виклик для уряду

Укрінформ
Уряд змушений своїми діями відповідати на політичну ситуацію, тиск політиків та корупцію.

Про це Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у вечірньому ефірі телеканалу «1+1», повідомляє кореспондент Укрінформ.

«Політична криза, яка сьогодні виникла, була потрібна. Кожна криза – це можливість. Ми це використовуємо як можливість, щоб очистити країну від політичної корупції, від впливів і від закулісної української політики. Нам кинула виклик політична корупція і закулісна політика. І ми на нього відповідаємо», - сказав Яценюк.

Він нагадав, що ця урядова команда сформувалася 14 місяців тому п’ятьма фракціями коаліції: «Це дуже різні фракції. Частина з них зайшли в коаліцію, щоби зразу стати фракціями опозиції».

«Багато з нас не знали одне одного. Частина людей – це технократи. А наші технократи нас називають політиками. В результаті зараз стала єдина команда - політична команда технократів», - сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо заяв чотирьох членів уряду про відкликання своїх заяв про відставку, Яценюк підкреслив, що командний дух став відповіддю на кинутий виклик: «Нам кинули виклик - не тільки як уряду, а нам як країні. Це виклик популізму, боротьби за владу, брехні, неправди і несправедливості».

«Ми відповіли на цей виклик. Ми сказали: ми прийшли єдиною командою, кожен з нас робить свою роботу. Ми робимо багато помилок, надто багато на наші плечі впало. І ми просимо вибачення за ці помилки. Але завдяки нашій роботі й тому, що ми робимо висновки з наших помилок, ми рухаємося вперед. І ми здаватися не будемо», - наголосив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-