У МЗС розказали про стратегію України на зустрічі в Мюнхені

У МЗС розказали про стратегію України на зустрічі в Мюнхені

Укрінформ
Під час запланованої на 13 лютого у Мюнхені зустрічі міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" Україна наполягатиме на тому, щоб санкцій проти РФ залишилися до повного виконання Москвою всіх пунктів Мінських домовленостей.

Про це заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца під час брифінгу в четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Стратегія зустрічі у нормандському форматі залишається незмінною і послідовною: поки Росія не виконає Мінські домовленості, санкції будуть залишатися ", - наголосила вона. 

Беца підкреслила, що ревізії Мінських домовленостей не буде, оскільки це всеохоплюючий документ, який має бути повністю імплементований. 

За її словами, Україна станом на сьогодні випередила план із виконання Мінських домовленостей, на відміну від Росії, яка не виконала жодного пункту документа. 

"Російська сторона продовжує перекидати через тимчасово неконтрольовані урядом України ділянки державного кордону в Донецькій і Луганській областях озброєння, військову техніку та найманців. Незаконні збройні формування отримують з Росії всебічну матеріально-технічну підтримку. В їхніх інтересах здійснюється повітряна розвідка позицій ЗСУ в зоні АТО з використанням БПЛА", - зазначила вона.

Речниця підкреслила, що політичне врегулювання на Донбасі можливе лише за умови повного виконання Мінських домовленостей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-