Stratfor: Можуть з'явитися компромісні рішення щодо Донбасу

Stratfor: Можуть з'явитися компромісні рішення щодо Донбасу

Укрінформ
Москва і Вашингтон активізували переговори щодо конфлікту на сході України.

Про це може свідчити дипломатична активність обох сторін останнім часом, повідомила американська приватна розвідувально-аналітична компанія Stratfor

«США і Росія, можливо, перебувають на шляху до порозуміння з приводу конфлікту на сході України. Останніми тижнями дипломатична активність між американськими і російськими чиновниками відновилася із значною швидкістю», - йдеться у звіті компанії.

Експерти Stratfor припускають, що сторони (з одного боку Москва і сепаратисти, з іншого – Київ і західні партнери) можуть вести роботу над таємними компромісними домовленостями.

"До укладання великої угоди по Україні ще далеко, але вже можуть з'явитися компромісні рішення в питаннях, які раніше вважалися такими, що лежать поза площиною обговорення", - вважають у Stratfor.

Експерти переконані, що активації переговорам надає також падіння цін на нафту, подальше ослаблення російської економіки і участь РФ в сирійському конфлікті.

У Stratfor також наголосили, що значних поступок від Росії годі чекати, навіть попри те, що Москва дуже зацікавлена у знятті санкцій.

«У Кремлі власні національні інтереси в сфері безпеки традиційно ставлять вище свого економічного розвитку. Путін добре пам’ятає, як геополітичні уступки Заходу, здійснені екс-лідером СРСР Михайлом Горбачовим в обмін на економічну допомогу, призвели до розпаду СРСР», - вказують експерти.

Раніше Stratfor повідомляв, що Росія відправила на Донбас агентів ФСБ, які почали зачистку регіону від неконтрольованих бойовиків. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-