МВС оскаржить рішення суду за позовом Тягнибока

МВС оскаржить рішення суду за позовом Тягнибока

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ оскаржить в апеляційному суді рішення за позовом лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока.

Про це у вівторок сказав директор Департаменту юридичного забезпечення МВС України Денис Горбась, повідомляє прес-служба МВС. 

"Горбась зазначив, що на сьогоднішній день судом було проголошено лише вступну і резолютивну частину рішення, тож мотиви, якими керувався суд, стануть відомі трохи згодом. Наразі це рішення ще не набрало законної сили. Відтак після отримання в установленому порядку повного тексту судового рішення у МВС планують подати апеляційну скаргу на нього", - йдеться у повідомленні.

За словами керівника підрозділу МВС, позиція представників відомства в суді полягала в тому, що судження, висловлені на брифінгу, були оціночними. На переконання правників МВС, Аваков у тій частині виступу, де, на думку позивачів, було поширено недостовірну інформацію, не давав твердження про конкретні факти, а давав свою критичну політичну оцінку діям окремих політиків, зокрема – і лідера політичної партії "Свобода" Олега Тягнибока.

"Ми свої переконання продовжуватимемо відстоювати в суді апеляційної інстанції", – зазначив Горбась.

За його словами, Печерський суд Києва задовольнив позовну заяву Тягнибока до МВС і його глави Авакова частково. Зокрема, недостовірними були визнані лише окремі уривки фраз міністра внутрішніх справ, проголошені ним на брифінгу в МВС 31 серпня минулого року. У зв'язку з цим судом винесено рішення про необхідність проведення брифінгу для спростування вказаних фраз.

Нагадаємо, Печерський районий суд міста Києва частково задовольнив позов лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Зокрема, суд визнав фразу Авакова "Тягнибок привів бандитів, які вбивали й калічили наших солдатів" недостовірною та такою, що принижує честь і гідність та зобов'язав міністерство протягом місяця спростувати цю інформацію на брифінгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-