Росія розгортає війська для війни з Туреччиною – експерт

Росія розгортає війська для війни з Туреччиною – експерт

Укрінформ
Рішення про приведення Південного військового округу Збройних сил Росії до найвищого ступеня бойової готовності було ухвалене з метою демонстрації готовності Кремля до ведення війни з Туреччиною.

Таку думку в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу висловив військовий оглядач «Новой газеты» Павло Фельгенгауер.

«Це вже практично бойове розгортання для війни. Звичайно, вона не обов’язково станеться, але розглядається як імовірна. Причому війна не з Україною, а головною метою є Туреччина. Адже Каспійська флотилія до України ні до чого», - вважає російський експерт.

Він нагадав, що за російськими і колишніми радянськими концепціями, кожна війна починається з проведення навчань.

«З маневрів розпочалося вторгнення у Грузію у 2008 році, з маневрів розпочалася операція у Криму. Очевидно, що й у цій ситуації проводиться бойове розгортання», - зауважив Фельгенгауер.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у Росії розпочалася раптова перевірка бойової готовності військ і сил на Південно-західному стратегічному напрямку. Згідно з рішенням президента Росії Володимира Путіна, війська Південного військового округу, окремі з'єднання Повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації приведені в бойову готовність «повна».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-