Порошенко сподівається за два тижні закрити питання з безвізовим

Порошенко сподівається за два тижні закрити питання з безвізовим

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко цього тижня внесе до Верховної Ради чотири законопроекти, спрямовані на лібералізацію візового режиму з ЄС.

Про це він заявив під час спілкування з детективами НАБУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зміни до законодавства щодо безвізового режиму будуть внесені на цьому тижні. Ми вже погодили зміст цих змін з МВФ та ЄС. Внесення на цьому тижні і голосування на наступному тижні цих чотирьох законів, які супроводжують введення для України безвізового режиму, будуть остаточним виконанням всіх вимог. Я б дуже хотів, щоб з другого півріччя українці мали можливість їздити без віз до ЄС», - сказав Порошенко.

Він додав, що законопроектом про спецконфіскацію майна передбачена конфіскація, якщо людина не зможе пояснити джерел походження майна. 

«Сподіваюсь, що ми доопрацюємо з урядом за участю Мін'юсту і МЗС позицію по спецконфіскації... Як би ти не ховав майно, набуте злочинним шляхом, якщо не можеш пояснити джерел його походження, - воно може бути конфісковане державою», - сказав Порошенко.

За словами Президента, буде поданий законопроект щодо електронних декларацій та законопроект щодо Нацагентства запобігання корупції. 

«Обрали трьох членів НАЗК, які не можуть між собою зібратись і започаткувати роботу агентства. Цього чекає 43 мільйони українців, бо це умова безвізового режиму», - наголосив Порошенко.

Також Президент зазначив, що буде поданий законопроект про вдосконалення процедури призначення антикорупційного прокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-