У відповідь на чутки про біологічну зброю міноборони Латвії пожартувало про інопланетян

У відповідь на чутки про біологічну зброю міноборони Латвії пожартувало про інопланетян

Укрінформ
Прес-секретар Міністерства оборони Латвії Каспарс Галкін повідомив, що на військовій базі на південному сході країни тестують обладнання для встановлення зв'язку з позаземними цивілізаціями.

За його словами, розробки почалися після того, як інопланетяни вийшли на зв'язок з військовою базою, пише Meduza.

Таким чином Галкін прокоментував чутки про появу лабораторії розробки біологічної зброї на базі ВПС у Лієлварді. Інформацію про це поширили люди, що представилися активістами відомої організації «Латвійський цивільний альянс». Агентство LETA відзначає, що автори послання не є представниками організації.

Як стверджували активісти, після сильного снігопаду на базі відмовила система подачі електроенергії. Військові викликали фахівця для ремонту, і йому довелося працювати в ізольованій кімнаті з дивним і «незнайомим обладнанням». Серед іншого, електрик нібито розповів активістам про те, що в кімнаті були «колби, мікроскопи, гумові костюми і речі, які можна побачити тільки в кіно». Чутки про дослідження біологічної зброї швидко поширилися серед місцевих жителів, говорилося в заяві. Крім того, в повідомленні згадувався американський журналіст, який розповів про створення схожих лабораторій американцями в Грузії.

У міністерстві оборони назвали поширення неправдивої інформації «дилетантською психологічною операцією». Крім того, Галкін зазначив, що «надмірне вживання різних речовин, отриманих в домашніх лабораторіях, шкодить здоров'ю». «Міністерство оборони закликає авторів заяви [про лабораторії з розробки біологічної зброї] прийняти це до уваги», - сказав представник відомства.

Картинка spudey.zcollage.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-