Держдеп: Вибори на Донбасі можливі після відведення військ та доступу ОБСЄ

Держдеп: Вибори на Донбасі можливі після відведення військ та доступу ОБСЄ

Укрінформ
Відведення військ та зброї, а також забезпечення доступу ОБСЄ на окуповані території східної України мають передувати проведенню виборів на Донбасі.

Про це наголосив, виступаючи в четвер у Міжнародному прес-центрі в Вашингтоні щодо пріоритетів зовнішньої політики США речник Держдепартаменту Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Запорука того, як досягти Мінська – добитися відведення всіх військ, відведення озброєння, надати повний доступ ОБСЄ і, таким чином, провести повноцінні вибори та зробити так, щоб українці могли самі вирішувати своє майбутнє", - заявив представник держдепу.

Саме таке бачення ситуації мають у Вашингтоні, підкреслив Кірбі. "І коли це станеться, то можна буде говорити про рельєф санкцій (проти Росії – ред.)", - наголосив представник держдепу.

"Знову ж таки, міжнародне співтовариство, об'єдналися навколо цього, і сама Росія вказала на важливість Мінських домовленостей", - підкреслив Кірбі.

Він також зауважив, що про це говорили держсекретар США Джон Керрі та керівник російського МЗС Сергій Лавров на недавній зустрічі. "Отже, ми хочемо бачити виконання Мінську в повному обсязі", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-