Народний фронт не бачить підстав міняти

Народний фронт не бачить підстав міняти "своїх" міністрів

Укрінформ
Фракція «Народного фронту» чекає від інших учасників коаліції пропозицій щодо заміщення вакантних посад в уряді, а от змінювати своїх міністрів не бачить підстав.

Про це заявив у четвер журналістам у кулуарах ВР заступник голови фракції Андрій Тетерук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо все ж таки від кожної політичної сили, яка входить у коаліцію, кандидатур, яких вони бачать для заміщення вакантних посад в уряді», - сказав Тетерук.

Водночас він зауважив, що всі міністри, делеговані в уряд "Народним фронтом", зокрема віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко, міністр юстиції Павло Петренко та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повністю відповідають своїм посадам, і наміру у фракції їх змінювати немає.

«Наші міністри, яких ми делегували, вважаємо, що вони є такими, які спроможні виконувати свої посадові обов'язки, і не маємо наміру їх змінювати», - підкреслив нардеп.

Тетерук також наголосив, що фракція не голосуватиме за відставку міністра економіки Айвараса Абромавичуса, водночас зазначивши, що серед міністрів, до яких "Народний фронт" має претензії, належить міністр енергетики Володимир Демчишин.

У цьому контексті парламентарій висловив думку, що подібні заяви, яку зробив учора Абромавичус щодо тиску на нього з боку представників окремих політичних сил, найближчим часом можуть стати непоодинокими.

«Коли такі факти відкриваються, що хтось впливає на роботу міністра або починає впливати на ухвалення рішень, призначення керівників на державні підприємства, за допомогою яких відбуваються корупційні діяння, це є неприпустимим. Треба просто спокійніше це сприймати. Такі інформаційні новини будуть найближчим часом все частіше й частіше, тому що ми прийняли низку законів щодо антикорупційної діяльності», - наголосив Тетерук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-