Савченко - суду: Народ - це не ви, а ті росіяни, які пишуть мені листи

Савченко - суду: Народ - це не ви, а ті росіяни, які пишуть мені листи

Укрінформ
На засіданні в Донецькому міськсуді Ростовської області РФ у справі народного депутата України Надії Савченко питання обвинуваченій почала ставити сторона обвинувачення.

Ці діалоги публікує в своєму Твітері адвокат Ілля Новіков.

На питання прокурора: «Ви називали Російську Федерацію ворогом, що б'є в спину. Це ваше ставлення до Росії і нашого народу?» Савченко відповіла: «Народ - це не ви і ваша держава, це ті росіяни, які пишуть мені в СІЗО листи».

Коли прокурор уточнив: «У вас були в «Айдарі» знайомі, які допомагали вам там влаштуватися?» Савченко парирувала: «Влаштовуються до вас в прокуратуру. А ми воювали». Надія розповіла про свою зарплату: у регулярній армії – «6200 гривень, а зараз як у депутата 7000».

Савченко також детально пояснила, чому вона, як військовослужбовець, що давав присягу, відмовився піти у відпустку під час російської агресії: «Невиконання злочинного наказу - теж виконання присяги. Я вважаю, що відпустка для військового під час війни - це злочинний наказ. Я не виконала. Не плутайте присягу і військовий ідіотизм».

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-