Адвокат розповів про

Адвокат розповів про "цапа відбувайла" у справі Савченко

Ексклюзив
Укрінформ
Захисник народного депутата України Надії Савченко Микола Полозов вважає, що, даючи добро на допит слідчого Дмитра Маньшина, ті, хто керують процесом, хочуть зробити з нього "цапа-відбувайла", який заперечує всі обвинувачення.

Про це Полозов розповів в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Нагадаю, на засіданні в понеділок ми озвучили прослушку, зроблену СБУ, на якій зафіксовані переговори про Савченко і її викрадення між Карповим і Болотовим, Маньшиним і Коломийцем. Це серйозно. За таких обставин, напевно, там вирішили, що менші репутаційні втрати будуть, якщо зробити "цапа-відбувайла" з Маньшина. Він буде уповноважений все заперечувати: "Ніяких переговорів не було. Все було не так"!, - пояснює Полозов.

Адвокат припускає, що Маньшин не поїде для допиту в Донецьк Ростовської області, а даватиме показання по відеозв'язку, швидше за все з будівлі Басманного суду Москви: "Слідчий Маньшин добре знає дорогу туди. Ми ж його вже ловили на тому, що він знаходився там під час допиту по відеозв'язку свідків обвинувачення і мав можливість підказувати їм "правильні" відповіді".

Крім того, у суду зараз залишаються всі матеріали по Маньшину, передані йому командою захисту Савченко. "Імовірно, флешка із записами перехоплень СБУ вже передана ФСБ. І знаходиться у них на детальному вивченні", - наголосив Полозов.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодовку 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-