Саакашвілі: Рада має запросити на слухання Абромавичуса і Кононенка

Саакашвілі: Рада має запросити на слухання Абромавичуса і Кононенка

Укрінформ
Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі назвав вчинком мужньої людини заяву міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, який подав у відставку та звинуватив першого заступника голови парламентської фракції БПП Ігоря Кононенка у корупції.

Про це Саакашвілі написав у Фейсбуці.

«Вчинок мужньої людини. Вчора довго говорили з Айварасом Абромавичусом і він розповів ще багато всього цікавого. Хіба не сумно, що литовці і грузини змушені взяти на себе функцію захисників країни від деяких нечистих на руку людей, що народились в Україні і прорвалися у владу. Думаю, Верховна Рада повинна провести публічні слухання, запросити і Айвараса, і пана Кононенка і на всі питання повинні бути дані вичерпні відповіді, я особисто теж готовий виступити на цих слуханнях. Ми повинні розблокувати найважливіші економічні реформи і приборкати корупційні інтереси», - наголосив Саакашвілі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Абромавічус заявив про свою відставку і звинуватив Кононенка у тому, що він активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора УДП "Укртрансаміак". За словами міністра, Кононенко був безпосередньо зацікавлений в "Укртрансаміаку", де замість того, щоб скинути з посади регіонала Бондика, завів своїх людей, які спільно з ним керували компанією.

Крім того, Абромавічус заявив, що Кононенко хотів мати "власного" замміністра в Мінекономіки, який відповідав би за "Нафтогаз" та інші державні підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-