У Гройсмана вимагають переголосування через кнопкодавство

У Гройсмана вимагають переголосування через кнопкодавство

Укрінформ
Група народних депутатів, здебільшого єврооптимістів, вимагають від спікера поставити на переголосування проект постанови про порядок денний четвертої сесії Верховної Ради восьмого скликання у зв'язку з наявністю факту неперсонального голосування за документ карткою Ірини Суслової.

Про це під час брифінгу у ВР заявила народний депутат від фракції БПП Світлана Заліщук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні під час голосування за проект постанови про порядок денний сесії ми зафіксували факт фальсифікації голосування. Спрацювала картка Ірини Суслової, якої не було в залі на цей момент. Відео на сайті Верховної Ради чітко це підтверджує. Після цього ми написали заяву, як того вимагає Регламент, підійшли до спікера і представили йому цю заяву з чіткою вимогою поставити на переголосування проект постанови про схвалення порядку денного сесії», - сказала вона.

Водночас народний депутат від фракції «Самопоміч» Вікторія Пташник уточнила, що дискусійність питання порядку денного нинішньої сесії полягає в тому, що наразі до нього включений законопроект №3700 про внесення змін до закону про вибори народних депутатів України, який надає партії право змінювати виборчі списки вже навіть після дня виборів. І, за її словами, встановлює так звану «партійну диктатуру».

Водночас народний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко уточнив, що факт кнопкодавства карткою депутата Суслової було зафіксовано на місцях у сесійній залі, де сидять представники БПП, зокрема групи «УДАР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-