Порошенко і Лайчак: Реалізація

Порошенко і Лайчак: Реалізація "Північного потоку-2" неприпустима

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зустрівся у Києві з віце-прем’єром, міністром закордонних справ та з європейських питань Словаччини Мирославом Лайчаком.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Співрозмовники обмінялися думками з важливих питань двосторонніх відносин та міжнародного порядку денного, зокрема обговорили безпекову ситуацію та питання імплементації Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Порошенко наголосив на важливості міжнародної єдності та солідарності з Україною у питанні щодо необхідності повного виконання Мінських домовленостей та продовження санкцій щодо Росії через невиконання нею зазначених домовленостей.

Крім того, Президент поділився враженнями від свого візиту до Берліна та переговорів із Федеральним канцлером Ангелою Меркель. "Я дуже задоволений тим фактом, що в цих дуже непростих обставинах лідери Європейського Союзу знаходять час та зусилля тримати Україну серед найвищих пріоритетів європейського порядку денного", - зазначив він.

Порошенко висловив вдячність Словаччині за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також за надання гуманітарної допомоги нашій державі у розмірі €2,9 млн.

Співрозмовники приділили особливу увагу обговоренню питань енергетичної безпеки. Президент України подякував керівництву Словаччини за збільшення обсягів реверсних поставок газу в Україну.

"Ми пройшли першу зиму без російського газу. Ми скоротили споживання на 21% у порівнянні з минулим роком, запроваджуємо енергетичну диверсифікацію та енергетичну незалежність", - сказав Порошенко.

Президент України та глава МЗС Словаччини також  наголосили на неприпустимості реалізації проекту "Північний потік-2".

Окрему увагу було приділено алгоритму взаємодії двох країн на євроінтеграційному напрямку у контексті головування Словаччини в ЄС у другій половині нинішнього року.

Сторони відзначили важливість відкриття спільних пунктів контролю на українсько-словацькому кордоні, що дозволять полегшити проходження процедур для громадян.

Глава МЗС Словаччини висловився на підтримку запровадження безвізового режиму для громадян України з боку ЄС.

Лайчак наголосив на готовності його країни ділитися досвідом з Україною на шляху європейських трансформацій та допомагати Україні у цьому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-