Розенко каже, що повернення до «радянських» пенсій вже не буде

Розенко каже, що повернення до «радянських» пенсій вже не буде

Укрінформ
Збереження "радянської" солідарної системи пенсійного забезпечення в Україні неможливе, як і не існує альтернативи для впровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення та збереження страхової пенсійної системи.

Про це під час засідання правління Пенсійного фонду України заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

"Запровадження накопичувальної системи - це моя принципова позиція. Солідарна система не здатна вирішити питання гідного рівня пенсійного забезпечення. І надалі ця тенденція буде тільки поглиблюватися. Альтернативи запровадженню другого рівня пенсійного забезпечення немає, як і немає альтернативи збереженню страхового принципу", - сказав міністр.

За словами Розенка, ліквідація страхового принципу пенсійного забезпечення, як і ліквідація Пенсійного фонду, є неприпустимою. Відмова від страхового принципу і фінансування пенсій виключно з держбюджету України, на переконання міністра, призведе до "повної пенсійної зрівнялівки".

"Ми не допустимо руйнування страхової системи і ліквідації Пенсійного фонду, адже треба рухатися вперед - до європейських стандартів, а не повертатися назад - до радянської бюджетно-розподільчої системи пенсійного забезпечення", - запевнив урядовець.

Міністр зазначив, що у зв'язку зі змінами у податковому законодавстві та зменшенням ЄСВ у 2016 році відбудеться зменшення надходжень до Пенсійного фонду.  "Але ми не допустимо ні банкрутства Пенсійного фонду, ні затримок пенсійних виплат. Більше того, у 2016 році передбачено підвищення пенсійних виплат, насамперед мінімальної пенсії, двічі протягом року - з 1 травня та з 1 грудня. Держава забезпечить Пенсійний фонд необхідним для цього ресурсом у повному обсязі", - наголосив він.

Розенко констатував, що попри складну економічну ситуацію в Україні та військові дії на Донбасі у 2015 році вдалося не допустити жодних зривів з виплатою та перерахунком пенсій та вперше було достроково здійснено виплату пенсій за січень 2016 року у грудні 2015-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-