Європі буде важко прийняти рішення щодо скасування віз - Томбінські

Європі буде важко прийняти рішення щодо скасування віз - Томбінські

Укрінформ
Відтермінування введення електронних декларацій про доходи чиновників до 2017 року заважає впровадженню безвізового режиму між Україною та країнами Європейського Союзу.

Таку думку під час зустрічі з викладачами та студентами Національного авіаційного університету висловив голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми дійшли до останнього етапу. Висновок Європейської Комісії ... був позитивний. Європейська Комісія прийняла зобов'язання, що ... потрібно змінити регуляції Європейського Союзу і відкрити безвізовий режим для України. ... Але залишилося питання, яке не вирішувалося з українського боку. Це питання протидії корупції. Щоб запрацювало це агентство (Антикорупційне бюро - ред.), йому потрібно надати напрацьовані документи, електронні декларації про майно. На прохання деяких депутатів, це було відтерміновано до 2017 року. Ми дійшли до такої ситуації, що європейському уряду буде важко прийняти рішення щодо відкриття безвізового режиму, тому як немає упевненості, що Україна буде виконувати свої зобов'язання", - сказав Томбінські.

Він зазначив, що зараз вирішення цього питання залежить від українського парламенту та українських інституцій.

Нагадаємо, у перші дні 2016 року з'ясувалося, що з безвізовим режимом можуть виникнути проблеми - у проекті держбюджету з'явився пункт, згідно з яким декларування в електронному вигляді активів державних службовців набирає чинності в Україні лише з 1 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-