У Росії вимагають завести справу на Кадирова

У Росії вимагають завести справу на Кадирова

Укрінформ
Голова московського відділення «Яблока» Сергій Митрохін звернувся до ФСБ із проханням порушити проти глави Чечні Рамзана Кадирова кримінальну справу за екстремізм.

Про це повідомила прес-служба «Яблока»

«Сергій Мітрохін вимагає від директора ФСБ РФ Олександра Бортникова порушити кримінальну справу стосовно глави адміністрації Чечні і посадовців республіки, що публічно підтримували його, за частиною 2 статті 280 (публічні заклики до екстремістської діяльності) і частиною 2 статті 282 Кримінального кодексу РФ (організація діяльності екстремістської організації)», - йдеться у повідомленні.

Мітрохін зазначає, що в січні 2016 року Кадиров у своїх публічних заявах неодноразово називав представників російської опозиції «ворогами народу» і «зрадниками». Лідер московського відділення «Яблока», вважає, що «в цих висловлюваннях і діях обгрунтовується необхідність протиправних дій стосовно певної соціальної групи населення, яка не підтримує політичний курс нинішнього керівництва країни». Аналогічні звернення спрямовані президентові Росії і генпрокуророві. В них Митрохін просить притягти главу Чечні до відповідальності за висловлювання, які, на думку Мітрохіна, є екстремістськими.

Нагадаємо, 12 січня Рамзан Кадиров заявив, що до представників позасистемної опозиції слід відноситися, як до «ворогів народу» і «зрадників», незабаром в «Известиях» вийшла колонка Кадирова, в якій він закликав не щадити «шакалью стаю» опозиції.

31 січня в Інстаграмі Рамзана Кадирова з'явилося відео, на якому Михайло Касьянов і Володимир Кара-Мурза зображені в перехресті прицілу. Пост Кадирова до вечора 1 лютого був видалений адміністрацією Instagram, після чого глава Чечні звинуватив сервіс в утисках свободи слова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-