У МОЗ підтвердили смерть 171 людини від грипу

У МОЗ підтвердили смерть 171 людини від грипу

Укрінформ
В Україні зафіксовано 171 лабораторно підтверджений випадок смерті від грипу.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба МОЗ України.

"З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 171 лабораторно підтверджений летальний випадок від грипу, з них 2 дітей віком до 17 років (ідентифіковано як вірус грипу А нетиповий – 22, вірус грипу типу В – 2 та вірус грипу Н1N1 (pdm09) – 147)", - йдеться у повідомленні.

Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області – 33 випадки, у Вінницькій – 13, Запорізькій – 12, Рівненській – 11. За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

За оперативними даними Центру грипу та ГРВІ ДЗ "Український центр контролю та моніторингу захворювань" МОЗ України та Держсанепідслужби України, з початку епідемічного сезону (28 вересня 2015 року – 31 січня 2016 року) в Україні зареєстровано більше 3,2 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 8,3% населення.

Із загальної кількості захворілих 62,9% становлять діти віком до 17 років. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відмічається серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіло відповідно 14% та 11,9% населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській області (5%).

Всього по Україні з початку епідемічного сезону по Україні госпіталізовано з попередніми діагнозами «Грип» та «Гостра респіраторна вірусна інфекція» 127 тис. осіб (3,9% від захворілих), з них до 67,9% становлять діти віком до 17 років.

Станом на 31 січня в 11 областях – більше ніж на 50% (Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Чернівецька області) перевищено епідемічний поріг.

З початку епідемічного сезону, за оперативними даними, вакциновано проти грипу 123,5 тис. осіб, що становить 0,32% від загальної кількості населення, з них діти до 17 років – 21%. Вакцинація здійснювалася в основному за рахунок місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-